Mini Coco_visuele ontwikkelingen van een baby eerste jaar

”Ontdek de ongelooflijke fases van het gezichtsvermogen van een baby“
Het eerste jaar van een baby is een hele ontdekkingsreis. Van contrastrijke fascinatie tot full-colour verkenning.

Visuele reis

Staafjes en kegeltjes

In de ogen zijn er twee hoofdtypen kleine lichtsensoren: staafjes en kegeltjes. Staafjes helpen ons dingen in het donker te zien, zoals vormen en beweging, terwijl bij kegeltjes alles draait om kleuren en details als het helder is. Samen werken ze als een team om ons te helpen alles te zien, van beweging en contrast tot kleuren en kleine details. Bij de geboorte zijn de staafjes en kegeltjes echter nog niet volledig ontwikkeld.

Het gezichtsveld van een baby is nog in ontwikkeling. Door ze bloot te stellen aan contrasterende patronen, beginnen de neurale verbindingen in het visuele deel van de hersenen zich te vormen en te versterken. De herhaalde blootstelling aan deze sterke patronen moedigt neuronen aan om verbinding te maken, waardoor verbindingen tussen hun ogen en hersenen worden opgebouwd. Dit helpt de hersenen van de baby zich aan te passen en het vermogen te ontwikkelen om complexere visuele informatie te verwerken.

Van monochroom naar kleurrijk

Neem tijdens deze ongelooflijke transformatie even de tijd om de visuele ontwikkeling van je baby te waarderen. Het is een reis van fascinatie met hoog contrast naar verkenning in kleur.
De visuele ontwikkeling van baby's verloopt in verschillende fases. Gedurende deze fases spelen de hersenen een cruciale rol bij het helpen van baby's om te begrijpen wat ze waarnemen aan de hand van visuele stimuli. Deze cruciale eerste maanden kunnen worden ondersteund met de juiste hulpmiddelen, en beelden met hoog contrast spelen een fundamentele rol bij het voeden van de gezichtsscherpte van uw baby.

Hoe kan Mini Coco bijdrage?

Om deze reis te ondersteunen zijn Mini Coco Flash Cards een waardevol hulpmiddel dat is ontworpen om de visuele ontwikkeling van uw baby te stimuleren en te bevorderen. Deze kaarten zijn een schat aan contrastrijke patronen en afbeeldingen, waarvan bewezen is dat ze de interesse van uw baby wekken en de rijping van hun gezichtsscherpte ondersteunen.

Read more how to use the Mini Coco Flash Cards

Mini Coco Fashcards ondertsteuning bij ontwikkeling baby

Lees meer over baby's visuele ontwikkeling

nl_NLDutch